Цьогоріч на Прикарпатті 25 дітей пішло з дому


Цьогоріч в Україні правоохоронці зареєстрували понад п’ять тисяч звернень громадян про безвісти зниклих дитини. З них на Прикарпатті зареєстровано 25 повідомлень від батьків, в яких діти пішли з дому.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко.

«За статистикою, 86% дітей знаходяться в першу добу. А знайти решту заважає відсутність важливої інформації в перші години проведення розшукових заходів. Часто, ми не маємо інформації  про певні зв’язки дитини – перше кохання, друзі, компанія. Ми не маємо інформації, яким телефоном користувалась дитина та який в нього IMEI. І все тому, що батьки не знають цієї інформації», - пояснює Олексій Олександрович.

За словами начальника кримінальної поліції, інколи батьки не можуть надати правоохоронцям «свіжу» фотографію.

«Тому не можемо відслідкувати цю дитину в соцмережах, адже немає фотокартки. Або фотокартка, яку надають батьки, зроблена 3-4 роки тому. Тому дуже важко знайти дитину, навіть якщо вона з’являється у соцмережах», - зауважує Лазаренко.

Загалом, на Україні не знайденими залишаються 40 дітей, з яких 22 дитини зникли у минулі роки.

На думку Олексія Лазаренко допомогти знайти таку дитину могла б допомогти  ідентифікаційна картка. На сьогодні вона є пілотним проектом і починає діяти саме з Івано-Франківська. Та при хороших результатах через рік пошириться по всій країні.