ДБР повідомило про підозру головному "міграційнику" Прикарпаття за перешкоджання журналістам


Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомило про підозру начальнику Управління ДМС в одній із областей за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

"За даними слідства, у липні 2024 року журналісти одного із інформаційних агентств, виконуючи свої професійні обов’язки, прибули до готельно-розважального комплексу на Івано-Франківщині з метою отримання коментаря посадовця щодо великих статків членів його родини. Вони представилися та, тримаючи в руках мікрофон з написом назви агентства і відеокамеру, почали здійснювати відеозйомку. Підозрюваний не надав відповіді на питання журналістів та умисно вдарив рукою по відеокамері, яка перебувала в руках оператора, пошкодивши її", - кажуть у пресслужбі ДБР.

30 серпня начальнику обласного Управління ДМС повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 171 КК України.

Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

За інформацією "Бліц-Інфо", мова йде про Сергія Саїва - багаторічного начальника управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області, депутата Івано-Франківської обласної ради від фракції "Слуга народу". Як повідомляв СТОПКОР, інцидент з нападом на журналістів у Саїва стався 18 липня у пабі "Рулька", що в селі Дзиняч. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!