ДБР викрило лісників з підприємцями, які рубала ліс на території заповідника


Працівники ДБР спільно із співробітниками Управління стратегічних розслідувань Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала ліс на території Державного підприємства «Славське лісове господарство».

До складу групи входили 4 працівники господарства і двоє приватних підприємців, пише пресслужба Державного бюро розслідувань. 

Задокументовано щонайменше три факти незаконної масштабної рубки влітку 2022 року. Незаконні порубки відбувалися навіть на території природно-заповідного фонду. Лише за три місяці було знищено 320 ялин, що завдало збитків державі на майже 4 млн грн. Після обробки деревини на пилорамі її продавали підприємствам та приватним особам на Львівщині та Закарпатті.

П'ятьом учасникам організованої злочинної групи вже повідомили про підозру в незаконній порубці та збуті лісу, а посадовцям ще й у перевищенні службових повноважень (ч. 4 ст. 246, ч. 3 ст. 365 КК України). За скоєне їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Вирішується питання про відсторонення службових осіб від виконання обов'язків та обрання для усіх учасників ОЗГ запобіжного заходу - тримання під вартою.

Також вирішуються питання про передачу 25 кубометрів вилученої деревини на потреби ЗСУ.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Львівська обласна прокуратура.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!