Де добре жити в Івано-Франківську, або чому варто інвестувати в Пасічну


Пасічна – один з найбільших мікрорайонів у Івано-Франківську. Квартири в цій частині міста коштують менше, хоча інфраструктура району на належному рівні. Тут знаходяться великі торгові центри, магазини, навчальні, спортивні і медичні заклади. Тож в Пасічній можна повноцінно жити, навіть не виїжджаючи у центр.

Як виникла Пасічна

Популярний мікрорайон Івано-Франківська утворився на території колишнього села, заснованого ще у 1394 році. І лише у 1958 році, через 564 роки, його приєднали до міста.

На початку 70-х років на прилеглих землях відбувалося активне будівництво заводу тонкого органічного синтезу (ТОС), що спричинило одночасне зведення житла для його працівників. Так поступово у межах села Пасічна з’являлися житлові високоповерхівки. А вже на початку 1980-х років тут почали виникати цілі квартали з вуличками.

Згодом у Пасічній збудували велику обласну лікарню, яка функціонує і по сьогодні, відкрили магазини, збудували школи і садочки. Так поступово інфраструктура району розвивалася, формуючи великий житловий масив.

Зараз у Пасічній знаходиться значна кількість багатоповерхових житлових будинків, невеликі приватні садиби та заклади сфери послуг, які забезпечують хороший рівень життя тут.

Привабливість для життя та бізнесу

Останніми роками Пасічна помітно змінилася. У різних частинах появилися стильні новобудови, розвинулася інфраструктура району. Сюди переїжджають виробничі підприємства, роздрібні мережі та різні бізнеси. Великі забудовники охоче обирають тут локації під велике будівництво.

Суттєвий внесок у реконструкцію району вносить і влада міста. Оновлюються фасади старих будівель, ремонтуються автошляхи. Зараз триває будівництво другого моста, що дозволить розвантажити транспортний потік та покращити розв’язку з іншими частинами міста.

Місцеві жителі полюбляють свій район. На вулицях Целевича, Галицька, Пасічна завжди людно та гамірно. Тут є заклади для будь-яких потреб: кав’ярні, ресторани, магазини і супермаркети. Сюди їдуть з усього міста у найбільший меблевий центр – «МЕНС Простір». Також тут знаходиться потужне приладобудівне підприємство ВО «Карпати».

Однією з важливих переваг мікрорайону є розгалужена мережа автошляхів. З Пасічної легко дістатися центру, Каскаду, БАМу. Звідси зручний виїзд у Калуш, Львів, Трускавець.

На кожній вулиці є зупинки громадського транспорту. А на вулиці Горбачевського знаходиться автостанція, на якій зупиняються міські та міжнародні автобуси. Втім, враховуючи невеликі розміри Івано-Франківська, до інших його районів можна дістатися пішки або на велосипеді чи самокаті. Це актуально в будні дні, коли утворюються затори на дорогах.

Місце для гармонії

Пасічну вважаються одним з найспокійніших районів. Попри щільну забудову та густу населеність тут відчутна атмосфера заміського життя. Через район протікає річка Бистриця-Солотвинська та прилягають села Загвіздя, Клузів, Угринів. Мешканцям багатоповерхівок на околицях відкриваються неймовірні краєвиди.

Не дарма цей район обирають великі забудовники для реалізації багатоквартальних житлових проєктів. Саме тут знаходиться відома забудова «Містечко Соборне», яке є взірцем сучасного житла комфорт-класу. Також активно зводиться житловий комплекс сімейного типу – Comfort Park від найбільшої у місті будівельної компанії blago developer. Вартість квартир тут на момент написання цієї статті складає від 18 100 грн/кв. м. За рівнем затишку та цін на житло Пасічна переважає серед інших районів міста.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!