Дешеве дорожчає: скільки коштує оренда квартир у Франківську восени 2020 року


Наразі оренда квартир в центральних і навколоцентральних районах Івано-Франківська в нових будинках зі свіжим ремонтом і розвиненою інфраструктурою дещо подорожчала з огляду на сезонний чинник і попит, що зріс, порівняно з літніми місяцями.

За даними місцевих ріелторів, найчастіше в Івано-Франківську зараз шукають однокімнатне житло в нових житлових комплексах і перевагу орендаторі надають квартирам з автономним, пише Побудовано.

 Ціни на довгострокову оренду квартир в Івано-Франківську зросли в середньому на 5-7%.

 Ціна оренди квартири у старих квартирах Івано-Франківська

 За інформацією ріелторів міста, житло в старих багатоквартирних будинках користується невеликим попитом серед людей, які шукають помешкання в оренду. В основному це студенти.

 Оренда 1-к. квартири наразі там коштує в середньому від 2.5 до 4,5 тис. грн, 2-к. — 3-6 тис. грн, 3-к. — від 6 тис. грн. Саме в такому ціновому діапазоні представлено більшість пропозицій з оренди квартир.

 

Розташування 1-кім, грн 2-кім, грн 3-кім, грн
Центр міста 4000 4500 5000
Прицентральні райони 3500 3800 4600
Окраїна міста 2500 3000 3500

 Приблизно 80% квартиронаймачів при виборі житла орієнтуються на вартість квартири. Переважно вони шукають недорогу нерухомість з якісним ремонтом, встановленими лічильниками і бездротовим інтернетом.

 Практично кожен другий орендар надає перевагу однокімнатним квартирам, 35% клієнтів шукають двокімнатки і лише приблизно 15% тих, хто шукає житло у Франківську, орієнтується на 3-кімнатні квартири у будинках старого житлового фонду.

 Особливим попитом користуються квартири, на які оформлена субсидія – особливо актуально це стає з початком опалювального сезону.

Саме бюджетне житло зараз найзатребуваніше, тож, за прогнозами рієлторів, до кінця року воно цілком може додати в ціні до 10-15%, якщо, звісно, не буде другої хвилі коронавірусу.

Ціни на оренду житла в новобудовах Івано-Франківська

Мінімальна ціна на оренду житла в новобудовах Івано-Франківська стартує від 5 тисяч гривень. У нових ЖК орендарі найчастіше шукають житло з побутовою технікою, інтернетом та індивідуальним опалення.

 

Розташування 1-кім, грн 2-кім, грн 3-кім, грн
Центр міста 5500 7500 10000
Прицентральні райони 5000 7000 8500
Окраїна міста 4500 6000 7500

Фахівці ринку оренди нерухомості Івано-Франківська зазначають, що здебільшого орендодавці переглядають вартість житла квартири раз, а рідше – два рази на рік.

Основною причиною для цього стають сезонні коливання цін на нерухомість, стрибки курсу валют або періодична зміна мешканців.

Загалом рієлтори не прогнозують різких стрибків цін на орендоване житло, однак діапазон подорожчання на 500 — 1 тис. грн на місяць залежно від району все ж закладають.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!