Дієтолог назвала ідеальні продукти для пізньої вечері


Час вечірнього прийому їжі безпосередньо залежить від того, коли ви встаєте зранку

Будь-який лікар вам скаже – здоров’я всіх органів травлення залежить від правильного та регулярного харчування. Але, якщо зі сніданком і обідом все зрозуміло, то з вечерею люди розібратися поки що не змогли, пише Гламур.

Дієтологи впевнені, що перерва між сніданком і вечерею не повинна бути менше 10 годин. Тому час вечірнього прийому їжі безпосередньо залежить від того, коли ви встаєте зранку. Якщо ви звикли снідати о 8-й ранку, вечеряти потрібно не пізніше 6 вечора, але якщо зазвичай ви спите до 10, вечірню трапезу можна відсунути на дві години. Адже заснути на голодний шлунок – завдання нелегке. Особливо якщо до цього ви не звикли відмовляти собі у вечірній трапезі.

Крім того, щоб вечеря принесла користь, а не шкоду, необхідно правильно підібрати продукти харчування. Ідеальний продукт для вечері той, що перетравлюється близько трьох годин.

Категорично не годяться «швидкісні» соки, бульйони та легкі супи, гарячий шоколад – все це затримується у шлунку не довше за годину. Тобто ви зголоднієте до того, як заснете. Лягати спати відразу після вечері теж шкідливо для здоров’я.

Не підходять для вечірньої трапези «довго перетравлювані» страви зі смаженого м’яса та печінки, копченостей, бобових. Їх краще замінити на такі продукти, як яйця, салати з нежирною сметаною, морепродукти, варену картоплю тощо.

Вечірній прийом їжі має бути легким, але при цьому містити достатньо вітамінів, білка та харчових волокон. Якщо дуже хочеться солодкого, можна з’їсти щось із фруктів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!