Дитячі колиски – акцент на безпечність конструкції


Меблі - то особливе придбання, і до їх вибору підходити треба дуже ретельно. Особливо це стосується модулів для облаштування дитячих кімнат. Ну а так як починається все з меблів для немовлят, то виробники пропонують великий асортимент колисок.

Причому дитячі колиски відрізняються не тільки оригінальним екстер’єром а в першу чергу досконально продуманою конструкцією і використанням безпечних матеріалів. Консультанти МебельОк радять, обираючи колиску для дитини, детально вивчити не тільки її зображення але і опис. Бо треба знати і з якого матеріалу вона виготовлена, і яка сировина використовується для фінішного опорядження, і який степінь ергономічності та безпеки конструкції. Добре що сучасні виробники пропонують моделі, які на 100% відповідають всім самим суворим стандартам. Бо до дитячих меблів, особливо для немовлят, вимоги дуже жорсткі.

Натуральне дерево – кращий вибір

Якщо говорити про меблі для дітей, особливо немовлят, то експерти радять звертати увагу на моделі з натурального дерева. Безперечно це дорожче, але так ви на 100% будете впевнені у екологічності сировини. Не обов’язково купувати колиску з екзотичної породи чи дорогого дубу. Популярністю користуються моделі з буку, ясену та хвойних порід. Щодо фінішного опорядження – варто відмовитися від фарб чи лаків. Краще рішення – натуральна олія, яка здатна і підкреслити красиву текстуру дерева і захистити його від пошкодження. В принципі лаки та фарби останнього покоління теж безпечні. Тому сучасні батьки частенько вибирають колиски з дерева, пофарбовані в ніжні відтінки. Це не дивно бо колиска – то той самі предмет інтер’єру і вона повинна вписуватися в загальну стилістичну концепцію дитячої кімнати.

Щодо конструкції тут головне комфорт і безпека, причому безпека має бути 100%-ва для малюка. Щодо комфорту, то він має бути забезпечений і дитині і дорослим, які цю колиску фактично і будуть використовувати. Добре якщо ця конструкція буде оснащена спеціальними механізмами качання. Вам не доведеться прикладати багато зусиль, щоб гойдати (колисати) малечу перед сном.

Колиска дитяча може бути як підвісна, так і встановлюватися на підлозі. Тип конструкції обирають дорослі. Головне, щоб модуль витримував навантаження і активну експлуатацію. Для цього використовується надійна фурнітура та комплектуючі. Також варто звернути особливу увагу на дизайн та декор. Жодних різких ліній чи гострих кутів, додаткових елементів, об які дитина ризикує поранитися.

Щодо вартості, то вона залежить від:

Матеріалів, які використовуються для виготовлення колисок;

Фурнітури та комплектуючих;

Складності дизайну;

Наявності додаткових опцій.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!