Диво, яке врятувало життя: Прикарпатцю, який згасав, знайшли донора серця


44- річний Олександр із Івано - Франківщини, батько двох чудових діток, з прекрасною дружиною, мав цілком щасливе життя. Та раптово, у 2021 році з ним стається обширний інфаркт міокарда, після якого його серце працює все гірше та гірше з кожним днем.

Його стан погіршувався на очах і консервативне лікування ніяк не дозволяло досягнути тривалого ефекту, пацієнт щоразу опинявся у реанімаційному відділенні Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківської міської ради під великими дозами множинних препаратів, розповідають на сторінці Інституту серця МОЗ України.

Але з надією на життя Олександр очікував нове серце. Коли варіантів лікування не залишилося, пацієнт у тяжкому стані був переведений до нашого Інституту, де лікарі проводили всі необхідні заходи, щоб Олександр дочекався донорського органу. Особливістю також було те, що у пацієнта рідкісна 4 група крові і шансів дочекатися донорського серця було все менше.

"Але диво трапилося у період, коли життя Олександра згасало на очах - з'явився донор, який по всіх параметрах підходив пацієнту. 03.07.23 - ми виконали трансплантацію серця. Олександр використав шанс на повну. Сьогодні приїжджав до нас на контрольний огляд. Готується з дочкою йти у перший клас, щонеділі ходить із сімʼєю до церкви і дякує Богу за шанс, який отримав. Ми хочемо, щоб ця історія надихнула багатьох хворих, які втрачають надію. І ще раз підтвердила, що в цьому житті немає нічого неможливого! Велика шана сімʼям донорів, які дають згоду на порятунок життя для інших важкохворих людей",- йдеться в дописі.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!