ДНК-експертиза підтвердила загибель на фронті Романа Сворака з Франківської громади


Стало відомо про загибель не фронті російсько-української війни Романа Сворака з села село Підпечери Івано-Франківської громади.

Про це повідомили на facebook-сторінці Підпечерівського старостинського округу.

"ЗНОВУ СУМНА ЗВІСТКА надійшла у наше село Підпечери Івано-Франківської міської територіальної громади у родину Свораків із Донецької області. Довгих півтори роки сім’я не мала жодної звістки про місцезнаходження свого батька Романа Йосиповича Сворака, який з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України пішов на військову службу солдатом стрілецького відділення 75 батальйону тер оборони", - зазначається у повідомленні.

У червні 2022 Романа Сворака перевели у 111 бригаду Луганської тероборони. В одному із боїв підрозділ Романа потрапив під артилерійський обстріл росіян. Багато військовослужбовців загинуло, а Роман - отримав контузію.

"Після одужання саме у день свого народження 23 липня Роман по телефону спілкувався із сином Андрієм. Після цього зв’язок із батьком перервався. Як виявилося – назавжди. Довгі місяці пошуків та надій не приносили бажаної звістки. Роман вважався безвісти зниклим. І тільки 12 січня 2024 року зі слідчого відділу 2 управління ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях надійшла постанова про встановлення особи трупу, який належить Свораку Роману Йосиповичу 23.07.1974 р.н.  Висновок відповідної експертизи щодо ідентифікації тіла на ДНК, де вказано, що Сворак Р. Й. ймовірно загинув у бою у серпні 2022 року, захищаючи територіальну цілісність нашої держави від російського агресора", - додають у старостинському окрузі.

Траурний кортеж із тілом полеглого прибуде до будинку № 56 по вул. Грушевського у с. Підпечери 7 лютого о 14 годині. Ввечері о 18.30 відбудеться панахида, а похорон - у четвер 8 лютого о 11 годині.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!