До Австралії на велосипеді: українська родина доїхала до Зеленого континенту


Велосипед, музика, пісні, 25 тисяч кілометрів, Австралія... Дуже незвичайну подорож до Австралії здійснює родина українських мандрівників – Ярина Квітка, Володимир Муляр, музиканти з київського гурту «Фолькнери».

Стартувала подорож у жовтні 2014 року з Майдану Незалежності в Києві. Більше року туристи їхали на велосипедах до Австраліъ, проїхавши 13 країн: Туреччину, Іран, Пакистан, Індію, Бірму, Індонезію, Таїланд та інші. До Австралії прилетіли з острова Балі, пише igotoworld.  

В далеку дорогу мандрівники взяли із собою намет, спальники, компас, карту, трохи ліків, їжі, народні музичні інструменти, українські сувеніри для подарунків і всього лише 2500 доларів. У дорозі вони знайомлять світ з українською піснею, культурою, історією, заробляють вуличними і клубними концертами. Ночують у наметі чи в гостях у людей, які їх запрошують, самі готують їжу з продуктів, які купують на ринках.

Своєю подорожжю Ярина і Володимир показують, що можна не бути мільйонером, але об'їхати півсвіту. А ще мандрівники створюють музику для свого майбутнього альбому, записують зарубіжні народні пісні, знімають фільм про свої пригоди. Зараз Ярина і Володимир подорожують по екзотичній Австралії, завершити планують поїздку в лютому в Сіднеї.

В Австралії вони познайомилися з представниками української діаспори та подарували їм національний прапор України з побажаннями українців для мешканців інших країн світу. А ще один прапор України вони привезуть з подорожі з побажаннями українцям від громадян інших країн.

У 2012–2013 роках шлях з України до Австралії, з Харкова у Сідней, виконав один на мотоциклі за чотири з половиною місяці харків'янин Олексій Коровін. Потім про цю поїздку вийшов фільм «До себе через півсвіту».