До кінця січня по міському кладовищі Франківська запустять автобусний маршрут


Франківці зможуть скористатися автобусним маршрутом, який курсуватиме по кладовищі, щоб доїхати до віддалених могил своїх родичів.

Як повідомив в ефірі радіо Західний полюс заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Смушак, франків постійно зверталися джо мерії, щоб запустити на кладовищі транспорт, яким можна буде добиратися у віддалені сектори з похованнями. В мері прислухалися і вже незабаром до міському кладовищу почне курсувати електроавтобус, інформує Бліц-Інфо.

"Наше кладовище дуже велике - 20 га і якщо люди поховані в кінцевих секторах, то треба йти пів години. Це дуже важко, особливо для старших людей. Ми вже придбали автобус. Він повністю електричний, бо хочеться щоб він був екологічний і економний. Вже виначили маршрут і очікується, що він буде робити два рейси на годину. Очікуємо що вже до кінця січня він почне працювати",- анонсував Смушак.

Також Михайло Смушак повідомив, що наразі ще вирішується питання щодо плати за проїзд.

"Ми ще аналізуємо чи він буде безкоштовний, чи за символічну плату, яка хоча б покривала зарплату водіїв і технічне обслуговування",- пояснив заступник мера. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!