ДСНС про повітря у Франківську: Небезпечних речовин немає, показники замірів в межах норми


В Івано-Франківську жителі скаржаться на запах, що поширився вранці у місті. Наразі інформацію перевірили спеціалісти ДСНС Прикарпаття.

Про це повідомили у ГУ ДСНС області.

"Сьогодні вранці  на лінію 101 поступило повідомлення від жителів багатоквартирного житлового будинку, про їдкий запах неподалік  будинку по вулиці Грушевського, що місті Івано-Франківську. Для проведення замірів, на місці події працювали рятувальники групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту. В результаті проведених замірів перевищення концентрації небезпечних речовин у повітрі не виявлено, показники  не перевищують порогових значень", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, вранці 21 березня містяни повідомили у соцмережах, що у декількох районах міста чути жахливий запах невідомого походження.

Додамо, що за даними SaveEcoBot, станом на 11 годину індекс якості атмосферного повітря, розрахований за формулою NowCast (US EPA) для головного забрудника повітря – дрібнодисперсного пилу фракції 2,5 мікрона, в місті Івано-Франківськ станом на 11:00, 21 березня 2024 року дорівнює 83 – це помірний рівень забруднення атмосферного повітря, який може викликати незначний дискомфорт при диханні у чутливих людей.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!