Джемілєв: Учасники блокади готові пустити ремонтників до лінії електропередач


Учасники блокади Криму готові допустити ремонтників до двох ліній електропередачі, які були підірвані 20 листопада у Генічеському районі на Херсонщині.

Про це заявив в інтерв'ю «ЛІГА.net» лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

За його словами, йдеться про лінії, що забезпечують подачу електрики до деяких районів Херсонської області та Запорізької АЕС.

«Зараз ми частково допустимо фахівців до розмінування та проведення ремонтних робіт лінії, яка, обігнувши Крим, веде у райони Херсонській області, бо вони також залишилися без світла. Друга лінія веде до Запорізької АЕС. Цю інформацію ми отримали від «Укренерго», яке стверджує, що падіння опор призвело до аварійного розвантаження двох АЕС», – зазначив Джемілєв.

Лідер кримськотатарського народу також припустив, що у відповідь на енергоблокаду Криму, Росія може ввести чергові торговельні обмеження.

«Вони вже не відвантажують нам антрацит. Нам буде дорожче, але ми все-таки можемо купувати його в ПАР. Дорогувато, звичайно, але нам поступово треба обривати всі нитки з Росією. А цьому будуть пручатися всі наші олігархи і політики, бізнес яких пов'язаний з Росією», – сказав Джемілєв.

Він також  повідомив, що переговори з приводу відновлення постачання електроенергії до Криму можливо після звільнення українських політичних в'язнів на окупованому півострові і в Росії.