Ексначальник Держгеокадастру погодив вибуття з держвласності 700 га цінних земель в Коломиї


На Прикарпатті за матеріалами ДБР судитимуть екскерівника управління Держгеокадастру за службову недбалість вартістю 5,2 млн грн.

Як повідомили в ДБР, у 2018 році посадовець незаконно погодив документацію із землеустрою двох ділянок загальною площею 707 га у Коломиї на Івано-Франківщині. 

"Ці ділянки з особливо цінними землями і ще з 50-х років минулого століття були в користуванні Національної Академії Аграрних Наук України. На них здійснювалась селекція агрокультур. Після проведення територіальної реформи місцева громада, в межах якої розташовані ділянки, вирішила, що тепер земля належить їм. Рішенням сесії Коломийської міськради депутати дали дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації цих земель",- йдеться в повідомленні ДБР.

Згідно з законом ініціювати інвентаризацію може лише розпорядник землі, тобто – НААН України. Проте, в ДБР зазначають, що керівник Держгеокадастру погодив виготовлену технічну документацію, положення якої не відповідають вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів і земля протиправно вибула із держвласності.

Збитки бюджету оцінили на 5,2 млн грн.

Незаконність такого рішення підтвердили проведені експертизи. Наразі землю вже повернуто державі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!