ЄС надасть "Укренерго" грант у 100 млн євро на відновлення та захист


Грантову угоду на 100 млн євро 18 липня підписали "Укренерго" та Представництво німецького держбанку розвитку KfW в Україні.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго". 

Як зазначається, Єврокомісія уповноважила KfW спрямувати до "Укренерго" кошти спеціальної бюджетної програми ЄС "Ukraine Investment Facility" та забезпечити фінансування та реалізацію низки пріоритетних енергетичних проєктів, таких як: 

Модернізація високовольтних підстанцій в західних регіонах України та розбудова міждержавних інтерконекторів, які з’єднують Україну з енергосистемою континентальної Європи. 

Ремонт та відновлення зруйнованого або пошкодженого російськими обстрілами обладнання на високовольтних підстанціях, а також закупівля і поставка нового обладнання.

Заходи з посилення фізичного захисту підстанцій "Укренерго".

"Цей грант – це вже друга фаза цільової програми "Реконструкція та відновлення інфраструктури передачі електроенергії України". 11 червня, під час Берлінської конференції з відновлення України (#URC2024), «Укренерго» підписало з KfW угоду щодо першої фази програми на суму 15 млн євро.

Від початку повномасштабної війни «Укренерго» вже залучило міжнародної допомоги на 1,5 мільярда євро. Зокрема, 324 мільйони євро - були залучені за підтримки KfW. Ми щиро вдячні нашим міжнародним партнерам за їхній внесок у створення більш енергоефективної, сучасної та захищеної енергомережі України та забезпечення стабільної синхронної роботи української та європейської енергосистем", - йдеться у повідомленні Укренерго"

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!