Євросоюз оголосив війну єнотам


Євросоюз знайшов нову загрозу, крім напливу біженців.

Як повідомляє 24 канал, європолітики склали список рослин і тварин, які не характерні для країн, не мешкають в них і складають загрозу для місцевих тварин.

Таку інформацію підтвердили в міністерстві навколишнього середовища Естонії. Головний спеціаліст відомства Меріке Ліннамягі розповіла про терміни реалізації договору.

Вона підкреслила, що деякі країни не можуть самостійно впорається з напливом таких тварин, тому їх популяцію необхідно контролювати. Чиновниця уточнила, що складання списку тварин, чисельність яких потрібно контролювати, щоб не нашкодити навколишньому середовищу, є виправданим.

Документ скоро надрукують "Віснику Європейського союзу", а боротися з тваринами почнуть в кінці січня або на початку лютого.

Документ зобов'язує регулювати 37 видів флори і фауни. У міністерстві Естонії додали, що кожна країна на власний розсуд може доповнювати список. Естонці боротимуться з вісьмома видами.

До списку увійшли нутрії, сірі білки, єноти-полоскуни, ротани, також американські сигнальні раки, бур'ян-борщівник.

Зоомагазинам заборонили продавати таких тварин після набрання чинності документа.

Нагадаємо, що екологи неодноразово попереджали, що єноти складають загрозу для сучасної екології. Вони легко облаштовуються в домашніх господарствах, можуть пробиратися в будинку і гризти дроти, також знищують домашню птицю і розповсюджують сказ.