ФДМУ готує до продажу державний пакет акцій "Нафтохімік Прикарпаття"


Фонд держмайна України готує до продажу через аукціон державний пакет акцій статутного капіталу ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття".

За його словами, мова йде про 26%. Про це 18 червня розповів під час брифінгу в ОВА розповів очільник регіонального відділення ФДМУ в Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях Володимир Солонина.

"Складається зі 140 об'єктів нерухомості, площею 68 і 510 тисяч м.кв. 66 одиниць транспортних засобів. 6 земельних ділянок, загальною площею 193 га. Потенційна вартість об'єкта складатиме 100 мільйонів гривень", - розповів Солонина.

Нафтохімік Прикарпаття (колишня назва — Надвірнянський нафтопереробний завод) — одне з найстаріших нафтопереробних підприємств України, збудоване 1897 році. Нафтопереробні потужності колишнього Надвірнянського нафтопереробного заводу було зупинено ще у 2012 році. У той час контрольний пакет акцій перебував у власності групи "Приват". З того часу створений на його активах «Нафтохімік Прикарпаття» здебільшого заробляв на зберіганні нафти та нафтопродуктів. У 2014–2018 роках резервуари підприємства використовувалися під державну нафту. 26% акцій підприємства залишаються у державній власності і перебувають в списку обʼєктів малої приватизації. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!