Франківець через Самбір переправляв за кордон «ухилянтів»


За процесуального керівництва прокурорів Старосамбірського відділу Самбірської окружної прокуратури 4 лютого повідомлено про підозру 21- річному жителю м. Івано-Франківська у незаконному переправленні двох військовозобов’язаних громадян України через державний кордон України.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Як йдеться в матеріалах прокурора Старосамбірського відділу Самбірської окружної прокуратури Михайла Дицького, слідство встановило, що підозрюваний 03.02.2023  приблизно о 20.00 год. привіз двох громадян України – 24- річних військовозобов’язаних чоловіків, жителів м. Миколаєва, Миколаївської області з м. Івано-Франківська до м. Самбора  на власному автомобілі марки «Шкода». Тут «спритник» для них замовив таксі  і  на ньому попрямували до с. Соснівка, де їм обіцяли, що зможуть перетнути державний кордон України.

Однак «операція» зірвалася. Того ж дня  ухилянтів від армійської служби  було виявлено та затримано  працівниками прикордонної служби України на відстані 5 км. від державного кордону, а саме у селі Соснівка Самбірського району.

6 лютого підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Окрім цього, накладено арешт на його автомобіль, засоби зв’язку та виручені грошові кошти в сумі 400 доларів США.

Санкція ч.2 ст.332 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7  років.

Триває досудове розслідування.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!