Франківець перерахував шахраям 75 тисяч гривень, а калушанин - 15 тисяч


Інтернет-шахраї видурили у двох мешканців Прикарпаття загалом 90 тисяч гривень.

Так, 22-річний франківець під час продажу автозапчастин на одній з відомих платформ перейшов за фішинговим посиланням та перерахував шахраям 75 тисяч гривень.

"Зі слів чоловіка, він здійснював продаж автозапчастин на одній з відомих платформ. Потенційний покупець, який начебто зацікавився пропозицією, надіслав йому повідомлення з посиланням. За ним потерпілий мав оформити онлайн доставлення товару. На жаль, це була чергова афера шахраїв. Тільки заявник ввів дані банківської картки, як отримав сповіщення про зняття коштів – майже 75 000 гривень. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України", - повідомляють у ГУНП області.

А 35-річний житель Калуша хотів купити телефон і перерахував шахраям 15 тисяч гривень.

"35 - річний житель Калуша попався на гачок продавчині - шахрайки та перерахував майже 15 тисяч гривень на рахунок аферистів. Чоловік хотів придбати мобільний телефон, а залишився без грошей. Відомо, що на одному із інтернет – сайтів потерпілий знайшов оголошення про продаж необхідного йому товару. Через один із мобільних застосунків зв’язався з продавцем, яка попросила перерахувати кошти за товар наперед. Заявник погодився і перекинув, на вказаний у листуванні банківський рахунок, обумовлену суму. Після цього зв’язок із продавцем обірвався а акаунт покупця заблокували. Зрозумівши, що його ошукали, звернувся до поліції", - повідомляють у поліції Калущини.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!