Франківськ не проти, щоб бути центром Галицького району: Марцінків про перейменування


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків прокоментував інформацію про ідею перейменувати Івано-Франківський район у Галицький.

Про це йшлося в ефірі місцевого радіо "Західний полюс" 2 листопада.

За словами Марцінківа, нічого поганого у цій ідеї немає.

"Давно були звернення багатьох істориків. Я думаю, що тут нічого поганого немає, якщо Івано-Франківський район буде називатися Галицьким з центром в Івано-Франківську. Івано-Франківськ і так залишається центром області, а також стане центром Галичини. Це якась певна данина справедливості", - зауважив Марцінків.

Він додав, що це символічний крок, адже значимість Галича завжди старалися применшити. 

Марцінків також пояснив, що ймовірне перейменування займе чимало часу, бо це питання має розглянути Верховна Рада.

"Франківськ сьогодні не проти, щоб Франківськ був центром Галицького району. Не бачу у цьому якоїсь проблеми для франківців", - підкреслив мер.

Нагадаємо, що 1 листопада Марцінків у facebook повідомив, що Івано-Франківський район планують перейменувати на Галицький.

Нагадаємо, що в рамках децентралізації в Івано-Франківській області замість 14 залишилося шість районів: Івано-Франківський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський, Калуський і Верховинський.

В Івано-Франківський увійшли Івано-Франківська міська громада, Бурштинська міська громада, Галицька міська громада, Рогатинська міська громада, Тлумацька міська громада, Тисменицька міська громада, Богородчанська селищна громада, Солотвинська селищна громада, Більшівцівська селищна громада, Букачівська селищна громада, Обертинська селищна громада, Єзупільська селищна громада, Лисецька селищна громада, Дзвиняцька сільська громада, Старобогородчанська сільська громада, Дубовецька сільська громада, Олешанська сільська громада, Загвіздянська сільська громада, Угринівська сільська громада, Ямницька сільська громада.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!