Франківський локомотиворемонтний завод у 2021 заробив рекордну суму


“Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” розвивається та нарощує потужності! 2021 рік став найприбутковішим для підприємства. Виготовленої продукції – на понад 100 мільйонів гривень. А це рекорд за останні 15 років. Загалом, на ЛРЗ працює понад 200 працівників та не бракує замовлень: колісні пари, дрезини, двигуни, електропередачі, тепловози… робота кипить!

Директор ЛРЗ Руслан Терешко ділиться, що у 2021 році підприємство встановило своєрідний рекорд – у виготовленні та реалізації продукції. В загальній сумі вийшло понад 110 мільйонів гривень з ПДВ виготовленої продукції. Це на 35% більше у порівнянні з 2020 роком, йдеться на сайті міського голови. 

Окрім замовлень від “Укрзалізниці”, вдалося налагодити співпрацю з приватними замовниками з колійною технікою: з коксохімічними комбінатами, металургійними тощо. Вже зараз 30-35% від усіх замовлень на ЛРЗ складають приватні.

“Зросла заробітня плата для працівників. Зараз вона складає понад 13,5 тисяч гривень на місяць. А в порівнянні з минулим роком – було близько 11 тисяч гривень. І я бачу, що ця тенденція у 2022 році має зберегтись шляхом збільшення й виконання замовлень”, – розповідає Руслан Терешко. Також додає, що у 2021 році завод сплатив близько 30 мільйонів гривень податків.

На початку року завод отримав нове серйозне замовлення. Це говорить про довіру підприємству. У 2017 році у підприємства було близько 20 мільйонів боргів. Місто викупило 100% акцій та допомогло “встати на ноги”. За цей короткий період вдалося не лише закрити заборгованість (зокрема й із заробітної плати), а й продовжити розвиток. Проте, зараз серйозною проблемою для ЛРЗ, як і для усіх інших підприємств, стає ріст цін на газ.

“Я не знаю яка економіка і який виробник зможе це витримати. Так само й електроенергія зросла вдвічі, в порівнянні з груднем 2020 року. Ті підприємства, що мають велике споживання енергоносіїв – не зможуть вижити. І тому має бути якесь державне регулювання, контроль, щоб вплинути на цю ситуацію”, – ділиться директор ЛРЗ.

На початку цього року завод отримав нове замовлення від ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод», який належить групі компаній «Метінвест». Він є одним із міжнародних лідерів  гірничодобувної та металургійної промисловості. ЛРЗ виграв тендер та підписав договір на проведення ремоторизації тепловоза ТГМ4, з установкою американського двигуна «Caterpillar C27».

“Продовжуємо вік експлуатації, даємо ще додатково 10 років. Замінюємо старий радянський двигун на американський. Відповідно, робимо модернізацію тепловоза, покращуємо технічні можливості”, – розповідає працівник п. Іван.

“Не зважаючи на різкий зріст цін на енергоносії, важливо, щоб завод витримав та тримався на плаву. Адже це є робота, це є податки. Нове замовлення доволі показове, і якщо ми його виконаємо, то з’явиться ще більше! Адже така техніка, яка працює на металургійних комбінатах, потребує оновлення. Для нас важливо виконати цю роботу вчасно і якісно”, – коментує міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!