Головний біль: як допомогти дитині


Головний біль – симптом багатьох захворювань. Статистика свідчить, що він переслідує не тільки дорослих, але й дітей. Зазвичай така проблема спіткає їх у віці від 8 до 14 років, що пов’язано зі збільшенням навантаження під час навчання.

Передусім необхідно відкоригувати графік дитини: розподілити час на відпочинок, приготування домашнього завдання, розваги. За необхідності використовують медикаментозне лікування. Такий засіб як Ібуфен допоможе від головного, зубного, м’язового болю, перших ознак застуди. Замовити його завжди можна на сайті Liki.ua.

Причини головного болю

Якщо дитину зрідка турбує головний біль, то достатньо надати їй відпочинок. Якщо ж такі симптоми частішають, це може бути свідченням:

- травм голови;

- запалень порожнин носа;

- порушень харчування;

- реагування на зміну погоди;

- судинних захворювань;

- підвищення внутрішньочерепного тиску;

- порушень зору та інших хвороб.

Якщо ж дитина прямо зранку відмічає такі тривожні симптоми, потрібне негайне звернення до лікаря, адже це може бути ознакою дуже серйозних захворювань.

Як реагувати на недугу

Батьки мають провести низку заходів, що допоможуть нормалізувати стан дитини. Перш за все необхідно:

- покласти дитину в ліжко;

- усунути зовнішні подразники (телевізор, музика, смартфон);

- забезпечити доступ свіжого повітря;

- дати знеболювальний препарат.

Самі батьки можуть мінімізувати вірогідність виникнення таких симптомів. Для цього необхідно звернути увагу на профілактику. Перш за все дитина має регулярно гуляти, займатися ігровими чи іншими видами спорту. Час перегляду телевізора, користування смартфоном чи ПК необхідно обмежити.

Не менш важливе правильне харчування: в організм школяра мають потрапляти вітаміни, мінерали та інші корисні речовини. Серед їжі має бути більше свіжих фруктів та овочів, варто обмежити вживання цукерок та інших солодощів.

Не менш важливий і психічний стан: графік навчання та відпочинку має бути стабільним. Такі прості рекомендації допоможуть не тільки в профілактиці головного болю, але й допоможуть захиститися від багатьох інших хвороб.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!