Готуємось до не нудних зимових вечорів: найкращі 5 настолок для всієї родини


Настільні ігри — особливий вид розваг, що не має вікового обмеження.

Вони збирають за одним столом зовсім маленьких гравців, азартну молодь та дорослих, які хочуть розслабитися та поринути у чарівний ігровий світ. У світі функціонує безліч клубів для поціновувачів тематичних настільних ігор, проводяться міжнародні чемпіонати.

Та щоб весело провести час, не потрібно бути професіоналом. Достатньо зазирнути на сайт https://bi.ua/ukr/nastolnye-igry-i-pazly/nastolnye-igry/ та обрати настільну гру, що сподобається усім рідним.

Найпопулярніші настільні ігри

Вечір у родинному колі пройде цікаво та весело разом з однієї з таких ігор:

1. Скрабл — класична гра в слова, що вже кілька поколінь надихає дітей та дорослих. На полицях магазину представлена оригінальна гра від американського бренду Mattel українською мовою з якісною основою та охайними плитками з літерами.

2. Дженга — ще один лідер продажів у всьому світі. Дженгу знають та люблять мільйони. Гра у вигляді дерев’яних дощечок, які потрібно скласти у вежу та поступово витягувати по одній, доки вся конструкція не розпадеться. Існує у різних модифікаціях, кольорах та розмірах.

3. Джуманджи — легендарна пригодницька гра про таємничу подорож по джунглях за допомогою кубиків та карток. Гравців чекають завдання, умови, загадки та секрети на шляху до благородної місії.

4. UNO — універсальна карткова гра для великої компанії. У неї можуть грати від 2 до 10 осіб. Колоду зручно брати з собою на природу — пляж чи пікнік, або грати вечорами вдома. Суть Уно зводиться до класичного бріджу, проте картки мають оригінальне забарвлення та позначки. Мета — першим скинути всі картки та вигукнути: «UNO!» — тобто, «перший!». Має прості правила та інтуїтивно зрозуміле оформлення карт.

5. Монополія — гра для допитливих, кмітливих та майбутніх мільйонерів. Ідея гри полягає у розвитку власного проєкту, накопиченні коштів, ефективних фінансових угодах на прикладі світових корпорацій, банків, установ. Реалістично відображає економічні взаємини, тому захоплює не лише маленьких “банкірів”, а й уже дорослих гравців.  

Перевага настільних ігор у простих правилах та цікавих сюжетах. Варто витратити кілька хвилин на вивчення опису, щоб впевнено маніпулювати картками чи кубиками, прямуючи до перемоги.

Користь настільних ігор

Спільне дозвілля зближує родину. Найкраще проводити його активно — грати, гуляти, подорожувати. Для осінніх та зимових вечорів настільні ігри — оптимальний вибір. Вони покращують комунікацію, знижують напругу у стосунках, перемикають увагу з повсякденних клопотів на захопливу гру. Для дітей — це чудове тренування логіки, пам’яті, дрібної моторики, уваги. Під час гри вони за прикладом старших навчаються комунікації, формулювання власної думки та позиції, контролю емоцій.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!