Ветеран з протезом пішки йде з Одеси до Яремче - збирає на авто для ЗСУ


Із берега Чорного моря до підніжжя Карпат зранку 4 жовтня вирушив житомирянин Олександр Швецов. І все це з єдиною метою – збирає кошти на автомобілі для захисників на передову.

Його мандрівка – піша. Вже порахував, що здолати доведеться 800 000 кроків. Варто зазначити, що Олександр – учасник АТО, військовий 30-ї бригади, який у боях влітку 2014-го отримав поранення, втратив ногу і нині пересувається з допомогою протеза. Не зважаючи на це, він веде активний спосіб життя,  брав участь змаганнях з кросфіту – «Ігри героїв», «Сила нації»,  бігає марафони, учасник фотопроєкту «Переможці», організовував і сам  долучався до закордонних мандрівок для побратимів, підтримує рідних загиблих героїв  і тих, хто як і він, втратили кінцівки на війні, співпрацює з іншими благодійними фондами та організаціями, пише Перший Житомирський.

У 2018 році Олександр Швецов  започаткував проєкт «#BUSOFHEROES», що передбачає подорожі для військових та ветеранів у різні країни Європи. Також окремо влаштовує поїздки «Автобусом до мрії» для цивільних людей з інвалідністю.

У травні цього року Олександр Швецов разом з іншими учасниками АТО/ООС  в черговий раз їздили у Францію. У складі офіційної делегації від України, окрім них, були представники зі Львова, Рівного і Тернополя. Разом з військовими ветеранами з усього світу вони молилися за мир  на прощі у французькому місті Люрд.  Такий захід було започатковано після Другої світової війни.  

Паралельно з цим Швецов увесь час займається волонтерською діяльністю на підтримку ЗСУ  – купує та передає армійцям засоби захисту, амуніцію. З початку повномасштабної війни на фронт було передано вже понад 10 автомобілів для різних підрозділів на східний та південний напрямки.

Нині пропонує усім охочим  разом зібрати кошти, аби придбати два пікапи та мікроавтобус для військовослужбовців. Суть допомоги полягає в тому, що один його крок на шляху з Одеси до Яремче дорівнює одній гривні донейту. Чим більше буде переказів, тим менше Олександру доведеться йти пішки. Відповідно, не лише скоротиться загальний шлях і час, але й воїни швидше отримають автівки.

«Пропоную поєднати приємне з корисним. Довго думав як це реалізувати  і врешті виникла ідея пройтися із півдня на захід нашої країни із прапором в руках. І я це зроблю, –  відзначає  Швецов. – На даний час у скарбничці загального збору вже маємо 22 700 гривень та 50 доларів, а це означає, що   моя дистанція зменшилася  на 24 кілометри. Поки ж прошу усіх про підтримку. Реквізити для переказів 5168 7520 0394 0627 (ПриватБанк), shvetsov7777777@gmail.com (Pay Pal). Все буде Україна».

Вже за перший день ветерану вдалося зібрати понад 80 тисяч гривень. Про свою мандрівку з Одеси до Яремче волонтер розповідає на своїй сторінці у мережі. 

 

Відомо, що вартість одного авто «Volkswagen T4», яке  потребують для виконання бойових завдань військовослужбовці 138-го батальйону,   близько 200 тисяч гривень. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!