Інформаційний аналітик Ігор Ткач: Нам потрібно братись за зброю, або нас просто роздеруть


Трагедія з Boeing 777 компанії Malaysia Airlines зробила російську агресію не тільки проблемою України. Три сотні людей на борту, щонайменше половину з яких становили громадяни ЄС, громадськість союзу просто так не подарує ані брюсельській бюрократії, ані національним урядам. Тож, висловлювати «глибоке занепокоєння» вже більше не вийде.

Та чи наважиться Європа визнати російську агресію та прийняти вже давно обіцяні санкції третього рівня? Як діятиме Америка? І чи зупинить ця трагедія агресію Путіна.

Про це кореспондент «Бліц-Інфо» запитував у прикарпатських політиків, громадських діячів, аналітиків та політологів.

На думку інформаційного аналітика Ігора Ткача, що все буде продовжуватися і ескалація України далі буде відбуватись.

«Росія має дуже великий обмін із Європою. І вона все це буде представляти, наче це вина України. І тому не слід чекати, що Європа введе додаткові санкції, бо їй це не вигідно», - запевнив Ігор Ткач.

За його словами, нам необхідно готуватись до війни. І воювати так, як це необхідно у всіх випадках агресії. Але Європа не хоче братись за зброю, бо це не її війна.

«Там люди ведуть ситий спосіб життя: лежать на диванах, мають високі зарплати і їм війна виглядає дуже далекою, і чужою. Адже, ніхто не хоче воювати на чужій війні. Вони поки ще не зрозуміли, що це і їхня війна також», - запевнив аналітик.

Також Ігор Ткач впевнений, що Путін не відступить. Йому вигідно, щоб ця війна ще тривала довго.

«Йому не вигідно, ані перемагати, ані виглядати повним агресором. І не вигідно нічого не робити. Йому вигідна постійна нестабільність в Україні. Щоб в нас не було ні інвестицій, ні торгівлі, ні розвитку», - впевнений Ігор Ткач.

Він впевнений, що це і є мета Путіна. Він цим показує світу, що Україна - зона його впливу. Тож, якщо вони погодяться із цим, то нас роздеруть.