Інформаційна акція «Обізнаність рятує життя»


У п’ятницю, 28 липня, о 13:00 на Вічевому майдані відбудеться інформаційна акція «Обізнаність рятує життя» до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Організатор:

БО БФ Карітас Івано-Франківськ УГКЦ

Співорганізатори:

Департамент соціальної пролітики Івано-Франківської облдержадміністрації

Департамент молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради

13.00 - 13.20 – Прес-конференція організаторів

13.20 - 15.00 – проведення інформаційної акції «Обізнаність рятує життя», роздача листівок, інформування громадян, надання консультацій, проходження онлайн квесту «Безпечне працевлаштування», ігри для дітей «Галопом по Європі» та «Ліза та її друзі подорожують світом».

На акції буде представлена інсталяція, яка являє собою 6 кубів, на яких – індикатори та історії людей, які постраждали від торгівлі людьми.

Під час заходу ми поінформуємо населення про актуальність проблеми торгівлі людьми, ознайомимо з методами безпечної міграції, працевлаштування та навчання за кордоном.

За цей час франківський Карітас надав допомогу 299 постраждалим. Серед них – 164 жінки, 131 чоловік та 4 дітей. Види експлуатації: сексуальна – 76, трудова – 208 примушування до жебракування – 4, продаж – 1, інші – 10.

Країни експлуатації : Польща – 110, Росія – 81, Україна– 59, Чехія – 25, Іран – 9, тимчасово окупована територія – 7, Німеччина – 4. Турція, Словенія, Італія та Португалія – по 1 випадку.

У 2023 році Карітас Івано-Франківськ вже надав допомогу 32 постраждалим від торгівлі людьми та експлуатації, з них 19 жінок, 12 чоловіків та 1 дитина. Серед них: жертвами трудової експлуатації стали – 23 особи, сексуальної експлуатації – 5 осіб. Змішаної форми експлуатації зазнали 4 особи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!