Ірма Вітовська — голос нової «Хороброї казки»


Українська акторка та громадська діячка Ірма Вітовська озвучила нову історію проєкту Суспільного «Хоробрі казки».

Голосом Ірми звучить четверта із дванадцяти казок нового часу для українських дітей та їхніх батьків «Їжачок Лесик і лісова зграя», яку презентували в четвер, 17 листопада, в телеграм-каналі Суспільне Казки та ютуб-каналі «Бробакс».  

"Наші діти потребують певної дорожньої карти, як діяти у критичних ситуаціях. Ми не завжди маємо змогу доступно пояснити серйозні, складні для розуміння речі звичними словами, але якраз через казку можемо, — поділилася думками про озвучену історію Ірма Вітовська. — Проєкт потрібний, корисний і дуже на часі. Він дуже світлий, про цінності й дійсно про хоробрість усіх учасників цього ланцюжка порятунку».

Нова історія «Їжачок Лесик і лісова зграя» про те, що страх перед невідомістю — цілком нормальний, а також про згуртованість, підтримку і готовність допомогти. Історія резонує із власним досвідом Ірми, яка була активно залучена до команди евакуації родин з дітьми у  країни Європи у перші дні повномасштабної війни: «Було багато таких дітей, які потребували евакуації на Захід, які не могли жити навіть у відносно безпечних регіонах України через відчуття тривоги. Були й такі діти, які потребували негайної повної ізоляції від війни. І наше завдання, як дорослих, було і є — зробити все можливе, щоб їх захистити».

Казки нового часу — це терапевтичні історії спільного досвіду українських родин, які правдиво, але делікатно пояснюватимуть дітям нові реалії, що наскрізно присутні в цікавих оповідях зі щасливими завершеннями. Концепти 12 тем, які лягли в основу казок: розлука, підтримка, доброта, дружба, солідарність та інші. Їх пропрацьовували на нетравматичність з авторкою текстів Іриною Виговською, психологинею Маріанною Новаковською та соціологинею Вікторією Бриндзою. Ілюстрації Георгія Сагітова дають простір для уяви кожного, хто слухає казки, асоціативність дозволяє домислити, дофантазувати. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!