Історія будівельника з Коломийщини, який став сапером на передовій


Андрій родом з Коломийщини, вступив до лав Збройних Сил України у травні 2022 року. Зараз він водій-сапер саперного взводу 102-ої бригади ТрО.

Зараз він водій-сапер саперного взводу 102-ої бригади ТрО.

«Це дуже небезпечна робота, - каже Андрій. – Чи страшно саперам? Звісно усім нам страшно, коли ми працюємо з мінами, бомбами та різними вибуховими пристроями. Це ж техніка, яка може в будь-який момент дати збій, поламатись. Але беремо себе в руки і працюємо, багато навчаємось та тренуємось. Вивчаємо основні характеристики мін противника – знаємо про них багато вже. У нас дуже хороший командир – завжди з нами, підтримує нас, допомагає».

Біля року назад Андрій купив у знайомого кінолога Альфу - бельгійську вівчарку малінуа. Тепер вона – улюблениця усього взводу. Дуже грайлива, енергійна, працьовита собака. ЇЇ тренують для пошуку вибухонебезпечних предметів, до бойових дій ще не залучали її – ще занадто молода.

До війни Андрій займався будівництвом – утепленням фасадів, монтажем металопластикових вікон та дверей. А вдома на нього з нетерпінням чекають дружина та син.

На зображенні може бути: 1 особа

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!