Історія військового з Прикарпаття, який після чотирьох поранень, продовжує служити


Старший лейтенант Андрій Яворський після чотирьох поранень отриманих на фронті продовжив службу в Івано-Франківському МТЦК та СП.

Це одна з сотень історій військовослужбовців ТЦК. Не «хабарники», не «ухилянти» і не «родичі генералів». Справжні герої, які отримали поранення, мають бойовий досвід і з об’єктивних причин не можуть продовжити подальшу службу на передовій. Проте продовжують служити Україні.

Андрій Яворський служить з 2014 року, вийшов з Дебальцевого. В 2019 пішов вчитися на офіцера, опісля служив в 109 батальйоні. Повномасштабне вторгнення зустрів на Волині, потім захищав Київщину та Донецький напрямок.

"Було три поранення за три дні. Спочатку осколок влучив у поперек, наступного дня в праву скроню. Врятував тоді шолом і великі тактичні навушники. Поранення в ногу на третій день зробило найбільше шкоди. Пошкодило нерв і я не міг ходити. Тож побратим мене півтора кілометра тягнув мене на собі. Я потрапив у госпіталь і майже пів року лікувався. Окрім поранеь у мене 4 важкі контузії. Мене визнали обмежено придатним. Я повернувся у свій підрозділ і ще кілька разів виходив на позиції. Звідти мене направили у Франківськ в МТЦК",- каже військовий.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!