Івано-Франківщина втратила на війні ще двох захисників


У російсько-українській війні загинули ще двоє військовослужбовців з Івано-Франківщини Євген “Камікадзе” Хоміцький та Андрій Ніколаєв.

За попередньою інформацією, Євген Хоміцький  загинув 30 грудня під час виконання бойового завдання. Про загибель захисника повідомили в соцмережах його друзі і побратими.

Євген Хоміцький воював в артилерійському дивізіоні 128 гірсько-штурмової бригади. Брав участь в АТО/ООС, куди пішов добровольцем. Далі працював в ДСНС. За кілька місяців до повномасштабної війни знову став на захист України – підписав контракт із ЗСУ. Велику війну він зустрів командиром гармати, через деякий час перевівся в артрозвідку.

Без батька залишилися двоє синів.

Читайте також: «Найпотрібніше на фронті – це люди». Артрозвідник з Франківська Євген Хоміцький про війну, тил та розмови в окопах

На зображенні може бути: 1 особа

1 січня надійшло сповіщення про загибель військовослужбовця і в Делятинську громаду.

"Солдат Ніколаєв Андрій Петрович, 13 січня 1980 року народження, гранатометник гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти, який 30 червня 2023 року був призваний на військову службу, загинув в населеному пункті Спірне Бахмутського р-ну Донецької області. Загинув, виконуючи бойове завдання, під час захисту Батьківщини від російських загарбників... Висловлюємо щирі співчуття дружині Надії та рідним полеглого військового...",- написали на сторінці Делятинської громади.

Прибуття скорботного кортежу із тілом полеглого військовослужбовця Андрія Ніколаєва очікують сьогодні, 02 січня, між 11:00 та 12:00 год. Скорботний кортеж  проїзджатиме через центр Делятина, вул. Січових Стрільців (ринок)  до домівки за адресою вул. Погрібнич, 76А.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!