Івано-Франківська обласна прокуратура подала апеляцію на вирок у "Справі Гаркота"


Обласна прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок Івано-Франківського міського суду від 29 жовтня 2013 року, яким екс-директора містобудування і архітектури Івано-Франківська Олега Гаркота визнано винним у отриманні хабара у особливо великому розмірі та засуджено на 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майн та з позбавленням 9 рангу посадової особи місцевого самоврядування.

В. о. прес-секретаря обласної прокуратури Наталія Фільварок підтвердила, що прокуратура оскаржила цей вирок. «Саму міру покарання ми не оскаржуємо, ми згідні з мірою покарання, який виніс  суд. Але у вироку було порушення процесуального закону», - пояснює вона.

Як повідомило джерело «Галицького кореспонденту», у апеляційній скарзі йдеться, що прокуратура вважає вирок суду незаконним у зв’язку з «істотних порушень КПК».  Прокуратура справді  оскаржує порядок розподілу процесуальних витрати, хоча вони формувалися на основі довідок сторони обвинувачення.

Також прокуратура просить вилучити з мотивувальної частини вироку прізвище Володимира Колковського.

Нагадаємо,  суд встановив, що депутат міської ради Володимир Колковський був посередником між підприємцем, який давав хабара, і Гаркотом. На момент затримання екс-чиновника депутат перебував за кордоном і був оголошений в міжнародний розшук, а згодом затриманий в Хорватії. Нещодавно Колковського привезли в Україну та випустили з-під варти під заставу майже 343 тис. гривень.