Івано-Франківська область — 11-та в рейтингу витрат бюджетних коштів на ремонти


Громадська організація “Антикорупційний штаб” провела моніторинг витрат на ремонти за бюджетні кошти по всій Україні в рамках “Карти ремонтів”.

В "Антикорупційному штабі" презентували рейтинг витрат на ремонти доріг та інші ремонти 2019 — 2020 років, в якому Івано-Франківська область посіла 11-те місце: в цілому на ремонти, відновлення та реконструкцію різних об’єктів тут витратили 16,1 мільярдів гривень бюджетних коштів. До слова, на ремонти в сусідній Львівській області виділили 30,6 мільярдів гривень, а Закарпатській — 18,0 мільярдів. Аналітики ГО «Антикорупційний штаб» зазначають, що кількість видатків на ремонти в кожній області майже корелюється з кількістю населення в регіоні: чим менше населена область, тим менші видатки і навпаки. 

Більше половини витрачених коштів — 10,0 мільярдів — це ремонт доріг. На ремонт чи будівництво інших об’єктів витратили близько 6.1 мільярдів гривень. Представляємо ТОП-5 найдорожчих об’єктів:

  1. Найбільшу суму витратили на будівництво Нове будівництво сучасного біатлонного комплексу в  с. Поляниця Яремчанської міської ради, Івано-Франківської області — 222,3 мільйонів гривень.

  2. На другому місці — Роботи з будівництва навчально-виховного комплексу ЗОШ №6 в мікрорайоні «Опришівці» в м. Івано-Франківську: загалом 106,9 мільйонів гривень.

  3. На третьому місці — Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у селі Боднарів Калуського району Івано-Франківської області. (І черга будівництва): 93,4 мільйонів гривень.

  4. На четвертій позиції — Нове будівництво полігону ТПВ із влаштуванням сміттєсортувальної лінії в урочищі «Сміттєзвалище» в селищі Брошнів-Осада Рожнятівського району Івано-Франківської області: 63,5  мільйонів гривень.

  5. Замикають п’ятірку роботи з реконструкції з добудовою приміщення спортзалу, їдальні, актової зали, майстерні  та класних кімнат до Кадобнянської гімназії Брошнів-Осадської селищної ради об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області: 59,1 мільйонів гривень.

Лідерами за видатками на ремонти є Київська область та місто Київ (93,1 млрд грн на ремонти), Дніпропетровська область (49,9 млрд грн) та Запорізька область (34,0 млрд грн). Найменше ж на ремонти різного рівня витратили бюджетних коштів у Херсонській (8,3 млрд грн), Кіровоградській (7,6 млрд грн) та Чернівецькій областях (5,0 млрд грн). Повний рейтинг за областями та інфографіку ви можете подивитись в додатках до листа.

Голова правління ГО «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик зазначає: «Такий розподіл видатків свідчить не про пріоритет будівництва та ремонту об’єктів соціальної інфраструктури (школи, садочки, лікарні тощо), а про першочерговість ремонту доріг. Тільки за декілька років ми зможемо зробити висновок, чи програма «Великого будівництва» спрацювала та покращила економіку країни в цілому. Зараз же рекомендуємо громадянам активно слідкувати за витратами бюджетних коштів».

Всі видатки на ремонти за бюджетні кошти в Івано-Франківську та області ви можете контролювати на карті ремонтів ГО “Антикорупційний штаб” за посиланням: https://map.shtab.net/. Карта ремонтів – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи. Кожен громадянин може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень, гуртожитків, парків тощо

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!