Івано-Франківська облрада закликає дати "Героя України" загиблим на війні Назарію Лугарєву та Артуру Пірусу


9 червня Івано-Франківська обласна рада зібралася на чергову 22-у сесію. На розгляд депутатів винесли понад пів сотні питань.

За пропозицією голови Івано-Франківської облради Олександр Сича, розпочали з Хвилини мовчання за всіма загиблими - цивільними та воїнами в російсько-українській війні.

Одними із перших облрада прийняла звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Головнокомандувача Збройних Сил України щодо присвоєння звання Герой України головному сержанту, голові станиці Івано-Франківськ Пласту – Національної скаутської організації України Назарію Лугарєву (посмертно) та добровольцю, депутату Галицької міської ради Артуру Пірусу (посмертно).

Також представник Івано-Франківської обласної виборчої комісії повідомив про реєстрацію нового депутата в обласній раді. Мова йде про голову ветеранської організації, військовослужбовця Мирослава Кріля, який пройшов до ради за списком «Платформи громад». Іншим рішенням облрада включила його до складу постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО/ООС та їхніх сімей.

Окрім цього, на розгляд депутатського корпусу винесли питання про затвердження двох обласних програм та внесення змін до семи діючих. А також заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за І квартал 2023 року та внесення змін до головного фінансового документа області.

Водночас Івано-Франківська обласна рада заслухала звіт про роботу начальника обласного бюро технічної інвентаризації Василя Бегея та продовжила з ним контракт ще на 5 років.

Також депутатський корпус призначив на посаду генерального директора КНП «Прикарпатський клінічний онкологічний центр». Мова йде про Ігоря Дмитренка, який зараз обіймає посаду директора департаменту охорони здоров’я. Його кандидатуру на розгляд подала голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. Після короткого обговорення, 65 із 70 депутатів проголосували «За».

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!