Івано-Франківський суд арештував активи Марченко в Запорізькому заводі феросплавів на понад 1 млрд грн


За участі прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд арештував активи на понад 1 млрд грн, які належать підозрюваній у фінансуванні дій країни-агресора - дружині екснардепа, лідера забороненої в Україні партії «ОПЗЖ», позбавленого українського громадянства.

Йдеться про арешт майнових прав акціонерного товариства «Запорізький завод феросплавів», яке є одним з найбільших профільних підприємств в Європі. Підозрювана володіє його іменними акціями на 13,7 % статутного капіталу.

Щоб запобігти відчуженню чи розпорядженню цими цінними паперами та всіма корпоративними правами суд задовольнив клопотання слідчих СБУ, погоджене з прокурорами обласної прокуратури.

Нагадаємо, в рамках розслідування за клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури раніше арештовано активи та майно на понад 5,6 млрд грн, кінцевим бенефіціаром яких є дружина колишнього народного депутата України. Зокрема, корпоративні права на 2,6 млрд грн, об’єкти нерухомості, земельні ділянки та транспортні засоби, іменні акції в трьох обленерго на понад 3 млрд грн, якими вона володіє через офшорні компанії.

Досудове розслідування проводиться за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 3 ст. 110-2 КК України) пише пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!