Івано-Франківський університет долучиться до проєкту культурного збагачення Європи


Університет Короля Данила отримав міжнародний грант і бере участь у втіленні проєкту щодо культурного збагачення Європи «CAMINO». Мета проєкту – поглиблення розуміння цінностей Європейського Союзу, його походження, місії й мети, багатогранності, досягнень та перспектив.

Загальне фінансування програми – 600 тисяч євро. Кошторис Університету Короля Данила складає 41 тисячу євро. 

Окрім Університету Короля Данила, у реалізації проєкту беруть участь такі заклади вищої освіти Східної, Північної та Центральної Європи: Латвійський університет (UL/LV), Вільнюський університет (VU/LT), Тартуський університет (UT/EE), Опольський університет (UO/PL), Університет ім. Дж. Пуркіне в Усті-над-Лабем (UJEP/CZ), Університет Коменського в Братиславі (UNIBA/SK), Університет державної служби (UPS/HU), а також кіностудія VERY (VF/LV).

Протягом 2024 року в межах проєкту «CAMINO» планується проведення низки заходів, зокрема студентського фотоконкурсу та виставки робіт, міжнародного флешмобу «Ода радості», зйомки та показу документального фільму про важливість культурного розмаїття, а також публічних заходів зі святкування EU20. Крім того, заплановано розробку і пілотування відкритого курсу з міжкультурної комунікації впродовж усього життя. 

Одне із завдань проєкту полягає в розвитку мережі європейських університетів, університетських культурних центрів, студентських спілок та інших подібних підрозділів для сприяння участі студентів та працівників закладів у різних неформальних культурно-мистецьких заходах. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!