Іванофранківця Андрія Подільського, якого підозрюють у "штурмі" ОДА, залишили на волі


18 грудня Івано-Франківській міський суд відмовив в клопотанні слідчого міліції та прокуророві щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання Андрієві Подільському. Нагадаємо, що цей 29-річний чоловік підозрюється в організації так званого штурму ОДА.

12 грудня йому було вручено відповідне повідомлення. Конкретно Андрія Подільського, по суті, звинувачують у скоєні злочину, передбаченого ст. 341 Кримінального кодексу України – захоплення державних або громадських будівель, за якою максимальне покарання до трьох років позбавлення волі.

Саме на цьому акцентувала увагу суду репресивна сторона, додавши, що є ризики ухилення підозрюваного від слідства та суду і незаконного впливу на свідків. Щоправда, на конкретні запитання адвоката Володимира Бандура, в чому ж полягають ці ризики, опоненти навести відповідних аргументів не змогли. Захисник Андрія Подільського також запитав, на якій підставі його підзахисного, по суті, вже звинувачують у вчинені злочину, коли ще немає з цього приводу рішення суду. Це є порушення 52, 62 та 63 статей Конституції України. І яким чином клієнт може незаконно впливати на свідків?

Зауважимо, що свою позицію сторона обвинувачення намагалася відстояти таким аргументом, що Подільській своєї вини не визнав, отож, можливо все з його боку.
Крім того, адвокат Володимир Бандура наголосив на тому, що будівля, в якій перебуває ОДА, належить територіальній громаді, яка жодних претензій щодо захоплення приміщення ні до кого не висувала.

Суддя Івано-Франківського міського суду Олег Шамотайло відмовив клопотанні, щодо обрання Андрію Подільському в запобіжному заході у вигляді особистого зобов’язання.

Стик