Калушанин зі спільниками виготовляли амфетаміни у лісі, поліція знайшла 50 кг наркотику


На Прикарпатті поліцейські знешкодили наркоторговців, які виготовляли наркотики в лісі. Під час обшуків знайшли 50 кілограмів амфетаміну на 25 млн гривень.

Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції.

"Викрили масштабне нарковиробництво поліцейські Управління внутрішньої безпеки в Івано-Франківській області ДВБ НПУ спільно з Управлінням боротьби з наркозлочинністю, слідчими ГУНП в Івано-Франківській області та УСБУ. Організував наркобізнес 29-річний мешканець Калуського району, раніше судимий за аналогічний злочин. Він же і контролював ланцюжок від виробництва до транспортування і збуту «товару». Спільники виготовляли психотроп за допомогою «пересувної нарколабораторії» у лісовій місцевості. Задля конспірації вони щоразу змінювали місце виробництва. Процес виготовлення партії амфетаміну міг сягати декількох днів", - зазначають у поліції.

Свій "товар" чоловіки передавали поштою або іншим дилерам через багатокілограмові "закладки". Їх ховали в сільській місцевості - у полях або лісах.

Правоохоронці провели низку оперативних заходів, аби встановити всіх причетних. Крім того, за оперативною інформацією, хімічні речовини для виготовлення амфетаміну завезли в Україну контрабандними шляхами.

"В ході проведення спільних заходів  працівники Управління боротьби з наркозлочинністю в регіонах та слідчі регіональних управлінь поліції  не допустили потраплянню на «чорний ринок» ще близько 50 кг амфетаміну. Наразі слідчі поліції Прикарпаття затримали та вручили підозри п’ятьом учасникам наркоугрупованню за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років ув’язнення. Фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура", - додають у поліції.

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!