Капітана франківського ТЦК, який зарахував футболістів у роту охорони, взяли під арешт, - спецпрокуратура


Капітана роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК, який зарахував на фіктивну службу футболістів "Прикарпаття", взяли під арешт з правом внесення застави та відсторонили від служби.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

"За клопотанням Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Личаківський районний суд м.Львова відсторонив від виконання обов’язків командира роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якого підозрюють у перевищенні військовою службовою особою та службових повноважень (ч.5 ст.426-1 КК України). Крім цього, напередодні, 17 жовтня 2023 року, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення понад 200 тис грн застави", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що за даними слідства, 52-річний капітан організував фіктивне проходження служби для семи осіб, пов’язаних із прикарпатським футбольним клубом. Більше тисячі днів вони «служили» на посадах стрільців, санітарів, водіїв-електриків.

Він дозволяв перебувати їм за межами військкомату без поважних причин та використовувати час на власний розсуд. При цьому, вони отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення. За таких умов їм безпідставно нарахували майже 1,5 млн грн.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!