Катерина Савчук та Галина Король з Калущини відсвяткували 100 років


У понеділок, 11 грудня, Катерині Савчук та Галині Король з Калуської громади виповнилося 100 років.

Про це повідомив голова Калуської громади Андрій Найда.

Катерина Матвіївна Савчук - уродженка с. Дуліби Рівненської області. Дитинство та юність проживала там. Вийшла заміж за командира УПА. У шлюбі народилася донечка. енкаведисти убили чоловіка Катерини, жінка залишилася вдовою. У 1947 році її та й інших членів сім’ї було вивезено на Урал. Там Катерина перебувала до 1962 року, далі – повернулася у рідне село Дуліби. Працювала у колгоспі.

У Калуську громаду Катерина Савчук переїхала 20 років тому до своєї дочки, яка тут знайшла своє кохання та створила сім’ю. Три роки тому жінка навіки попрощалася з єдиною донечкою. Тепер у неї залишились дві онучки, троє правнуків, які, власне, і доглядають стареньку та троє праправнуків. Проживає жінка у ж/м Хотінь.

Галина Михайлівна Король народилася в селі Томашівці. У двадцятилітньому віці стала зв’язковою ОУН УПА. Перебуваючи у засланні в Сибіру зустріла свого майбутнього чоловіка, він теж був політв’язнем. У Сибіру народила двох донечок. Незадовго після народження другої доньки помер чоловік, тож в Україну пані Галина поверталася вже вдовою та з двома дітками на руках.

Працювала нянечкою в дитячому садочку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!