Комфорт, безпека та якість пасажирських перевезень: У Калуші запрацює новозбудована автостанція


Впродовж багатьох років у районному центрі гостро стояло питання створення нової автостанції.

До сьогодні водії маршрутних транспортних засобів розміщаються на місці  звичайної автобусної зупинки, білети продають у звичайному кіоску, а залом очікування можна вважати хіба прилеглий тротуар. Поруч знаходиться колоритний платний туалет.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Проте в найближчий період проблема буде вирішена. Завершуються останні підготовчі роботи і свої двері для пасажирів відкриє новий автовокзал по вулиці Ринковій.

Його збудували в рамках державно-приватного партнерства між Калуською міською радою та ПП “СТАРВБУД”. Підприємство за власні кошти спорудило приміщення для автостанції, провело ремонтні роботи та передає його у власність громади. Так само у комунальній власності залишається земельна ділянка. 

Окрім того ПП “СТАРВБУД” взяло на себе і облаштування прилеглої території, зокрема, платформ для зупинки автобусів. Своєю чергою приватний інвестор, внаслідок реалізації проєкту, отримав можливість збудувати на цьому місці також і комерційні приміщення.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

У ПП “СТАРВБУД” розповідають, що автостанція споруджена за сучасними стандартами, а проєкт будівництва пройшов усі відповідні погодження та експертизи.

 «Комфортні умови для працівників і пасажирів, дотримання всіх без виключення норм безпеки є для нас аксіомою. Тільки у створення платформ та облаштування прилеглої території ми інвестували близько 14 мільйонів гривень. – кажуть на підприємстві. –  Разом із тим нова схема руху дозволить зменшити навантаження на центральні вулиці Калуша, адже транзитний транспорт рухатиметься об’їзною дорогою, яка у попередні роки була капітально відремонтована за державні кошти».

 Також підприємці повідомляють ще одну хорошу новину – автобуси міжнародного сполучення також відправлятимуться з нової автостанції.

Немає опису.

Немає опису.

Немає опису.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!