Комітет Ради з нацбезпеки вирішив відкликати Безуглу з посади заступниці голови Комітету


Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 5 січня рекомендував відкликати депутатку Марʼяну Безуглу з посади заступниці голови комітету. Остаточне рішення — за парламентом.

Про це повідомив секретар комітету Роман Костенко у коментарі «РБК-Україна», пише Громадське.

«Комітет ухвалив рекомендаційне рішення про те, щоби звільнити Мар'яну Безуглу з посади заступниці голови. А далі це питання має бути винесене на розгляд Верховної Ради. Це передбачено процедурою», — сказав він. 

Як пояснив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, рішення стосується лише відкликання з посади заступниці. Виходить, вона і далі буде залишатися учасницею комітету.

Сама ж Безугла наголосила, що рішення комітету є рекомендаційним. Вона заявила, що все було зроблено «максимально підступно».

«Голова комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюсь на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували», — йдеться у її повідомленні.

Що передувало?

Народна депутатка від партії влади «Слуга народу» Мар'яна Безугла заявила, нібито військове керівництво не надало жодного плану на 2024 рік і пропозицій для зміни системи Збройних сил України. Безугла протягом тривалого часу публічно критикувала головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та заявила, що він має піти у відставку.

Однак секретар Комітету з питань нацбезпеки та оборони Роман Костенко наголосив, що головнокомандувач ЗСУ Залужний не мав подавати план, а на профільному комітеті Верховної Ради його не вимагали.

У Верховній Раді запропонували звільнити Безуглу з посади заступниці голови Комітету з нацбезпеки та оборони. А один із лідерів партії «Демократична сокира», військовий Юрій Гудименко звернувся до Служби безпеки України через заяви депутатки.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!