Кому потрібна пенсійна картка


Зараз українські пенсіонери не обмежені у виборі банку, через який вони можуть отримувати щомісячні виплати від держави у вигляді пенсій.

Для цього потрібно оформити спеціальну пенсійну картку в обраній банківській установі, відкривши пенсійний рахунок та отримавши на руки пластик. 

Тож, хто може стати власником пенсійної картки? Про деякі тонкощі оформлення такого платіжного засобу розповіли експерти ПриватБанку, через який щомісяця отримують пенсії вже 3,9 млн українських дідусів та бабусь.

Особливості нарахування пенсії на картку

Зараховується пенсія на картку миттєво, у той самий день, коли Пенсійний фонд прийняв рішення про виплату пенсій. Про що пенсіонерові надходить SMS. Гроші надходять на особистий рахунок швидко й ними одразу можна розпоряджатися: знімати через банкомат, оплачувати товари у магазині, переказувати рідним.

Щомісячне пенсійне зарахування цільове і є безкоштовним, тобто з отримувача не стягують жодних комісій. А от у випадку нецільового зарахування коштів, наприклад, коли вам надходить переказ на картку від третьої особи, з вас (як отримувача) стягується 0,5% від суми нецільового поповнення.

Пенсійна картка має вигідні умови для сплати комунальних платежів. Оплата на суму до 5000 грн на місяць відбувається без комісії. 

Як відкрити пенсійну картку 

Перш за все потрібно відкрити пенсійний рахунок в установі банку, разом з яким і видається пластикова картка. Для цього необхідно подати відповідну заявку у відділенні. Зробити це можна завчасно, за кілька місяців до офіційного виходу на пенсію. Випуск та перевипуск карток для пенсіонерів безкоштовний.

Для клієнтів ПриватБанку процедура проста - можна подати онлайн-заявку на відкриття віртуальної пенсійної картки за допомогою інтернет-банкінгу Приват24.

До речі, ПриватБанк допомагає дистанційно вийти на пенсію – оформити пенсію у Пенсійному фонді. На сайті банку розміщений перелік документів для оформлення пенсії за віком, серед яких паспорт, ІПН, трудова книжка, свідоцтво про народження дитини, довідка про відкриття пенсійного рахунку у банку та інші.

Чи видають пенсіонерам кредитки

Пенсійна картка дебетова, тобто дозволяє використовувати лише позитивний баланс. Щоб отримати швидкий споживчий кредит від банку у вигляді кредитного ліміту, потрібно мати кредитку. Чи видають кредитні картки пенсіонерам? Відповідь позитивна. 

Переглянувши умови споживчого кредитування, бачимо, що граничний вік для отримання даного кредиту – 70 років. Отже, потенційним позичальником, власником картки з кредитним лімітом може стати пенсіонер, якому ще не виповнилось 70 років. 

Кредиткою можна користуватися для розрахунків на касі, оплати товарів та послуг в інтернеті, сплати комунальних платежів, отримання особистих переказів. А от отримувати на неї пенсію не можна. Для цього у вас вже є оформлена пенсійна картка.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!