Корисні поради, як обрати сухий корм для собак


Широкий асортимент кормів для собак дозволяє підібрати оптимальний варіант для вихованця, враховуючи всі особливості породи, віку та гарантувати його збалансоване харчування. Сухий корм характеризується тривалим терміном зберігання, можливістю вибрати зручну упаковку, містить всі необхідні поживні та корисні речовини.

Перевагами вибору саме сухого корму є зручність його зберігання у поєднанні з широким вибором смакових поєднань та підбором оптимального раціону. Вживання гранул різного розміру забезпечує поліпшення стану зубів та ясен вихованця завдяки механічному очищенню в процесі жування, та за рахунок вмісту мінеральних компонентів, вітамінів.

Загальна класифікація сухих кормів для собак

Якість кормів визначається сертифікацією продукції, а залежно від якісного складу проводиться поділ на різні види сухого корму:

економ клас, основою такого корму є якісне м'ясо-кісткове борошно у поєднанні з субпродуктами, зерновими та соєвими компонентами, харчовими добавками, допускається доповнення складу консервантами та ароматизаторами;

преміум клас, що характеризується хорошим рівнем збалансованості, містить до 30% м'яса або риби, до складу включені субпродукти та корисні рослинні добавки, злаки та вітаміни, відрізняється високою енергетичною цінністю;

корми супер-преміум класу містять понад 50% м'ясних та рибних продуктів, яйця та мінерали, вітамінізований продукт зі зниженим вмістом вуглеводів відрізняється відсутністю рослинних жирів та високою засвоюваністю;

холістик корм (holistic) містить до 90% м'ясних та рибних компонентів, доповнюється злаковими та бобовими, овочами та рослинною продукцією, корисною для тварин, такий раціон збагачений вітамінами та мікроелементами.

Можна ознайомитися з асортиментом сухого корму для собак в Bethoven та обрати найкращий варіант серед багаточисленних брендів. Важливо враховувати як склад корму, так і розмір тварини, її вік та особливості породи.

Вибір сухого корму: поради та рекомендації

Для підбору збалансованого раціону, обліку харчових потреб тварини та гарантії її відмінного самопочуття рекомендується звернути увагу на особливості вибору сухих кормів:

склад корму та його якісні характеристики, відсутність небезпечних компонентів;

орієнтованість на особливості породи, розмір та поточний вік тварини;

облік способу життя вихованця, особливості здоров'я тварини та можливі проблеми.

Організація харчування необхідна для підтримки активного життя домашнього вихованця, профілактики різних захворювань.

До раціону собак повинні обов'язково входити корми з високим вмістом білків тваринного походження, рослинними компонентами, вітамінами та мінералами. Таке поєднання та висока якість сухого корму сприяє зміцненню імунної системи, підтримці терморегуляції та необхідної активності тварини.

Для зручності вибору виробники ділять сухі корми на групи та класи, пропонуючи продукцію для тварин різних порід, віку та ваги. Собакам з труднощами харчування або хворобами, вагітним і улюбленцям пропонується спеціалізована кормова база з гіпоалергенними та безпечними компонентами.

Любов з першої проби: чи підходить корм собаці?

Сухий корм виступає як основа раціону, а ось консерви та ласощі покликані його доповнювати, збагачувати харчування. Визначити, чи підходить обраний раціон можуть ті власники, що уважно стежать за станом свого вихованця, його самопочуттям, поведінкою в межах будинку або на прогулянках, регулярних заняттях. Будь-які зміни в поведінці, що особливо негативно позначаються на здоров'ї, вимагають обов'язкової зміни корму та раціону, відвідування ветеринара та проведення додаткових обстежень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!