Космонавти носять Прадо. Відомий модний будинок з Італії планує створити скафандри для НАСА у співпраці з Axiom Space


Як відомо, у 2025 році NASA планує масштабну операцію з висадки на Місяць під назвою Artemis III. При цьому, за "оновлення" костюмів для американських астронавтів традиційно береться Axiom Space.

Проте, як партнера з удосконалення скафандрів, технологічний гігант залучив популярний італійський будинок моди Прада.

За словами директора маркетингу Л. Бертеллі, унікальний досвід Прада у галузі композитних матеріалів допоможе у розробці більш надійного зовнішнього шару (AxEMU) костюмів. Це забезпечить посилений захист та мобільність, без яких не обійтися під час перебування в унікальному середовищі. Для того, щоб провести час з користю та відволіктися від повсякденності, можна запустити слот book of ra у безкоштовному режимі на легальному казино без реєстрації.

Гендиректор Axiom Space також сказав кілька слів щодо майбутнього проєкту. З його заяви видно, що компанія займеться заміною старих технологій на нові. Це забезпечить комфортні умови перебування космонавтів на поверхні Земного супутника.

Декілька фактів про брендові космічні костюми для НАСА

Керівництво Аксіом Спейс стверджує, що Прада є більш серйозним гравцем, ніж усі звикли рахувати. Так, використовуючи попередній досвід, інженери створять "оболонку" костюма, яка зможе запобігти проникненню зоряного пилу та забезпечити більшу рухливість. Також, важливу роль відіграють інші фактори:

- Наявність композитів у костюмі знизить його загальну вагу, особливо якщо вони будуть включені в область тулуба та штани;

- Головним акцентом тут стане функціональність, якої не вистачало в моделях попередніх років.

Цікаво, що ідея щодо пропозиції співробітництва з'явилася в Італії. Тоді Прада підшукувала потрібну можливість використовувати накопичений технічний досвід. А, враховуючи інтерес американців до цієї колаборації, укладання угоди було вирішено наперед.

Тим часом зовнішність майбутнього скафандра поки залишається “за лаштунками”. Натомість обидві компанії змогли пред'явити заготовлені ескізи. Також відома сума замовлення - 228.5 мільйона доларів.

Відомо, що в місії Артеміда 3 візьме участь чотири астронавти. При цьому керівництво НАСА стверджує, що на поверхні Місяця планується будівництво кількох дослідницьких баз. Нагадаємо, що у 2020 році там було встановлено лише одну наукову посаду. Також орієнтовний початок місії планується у 2025-26 роках.

Переваги співпраці модного будинку з Італії та впливової космічної компанії зі США

Як резюме, варто розібратися в основних плюсах об'єднання двох великих фірм, що належать до різних галузей. По-перше, нові варіанти скафандрів будуть оснащені не лише передовими технологіями, а й оновленими матеріалами. По-друге, вони допоможуть дослідникам космосу нормально жити, працювати та подорожувати навколо Місяця. Також, посилені версії костюмів для астронавтів матимуть більшу гнучкість, захисні характеристики та спеціальні інструменти для досліджень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!