Лікування раку нирки. Різновиди та причини появи


Онкологічне ураження нирки торкається накопичувальної системи або тканини органу. Рак нирки характеризується планомірним прогресуванням, внаслідок чого злоякісний процес вражає дедалі більшу кількість тканин та сусідні структури.

Різновиди та причини появи

Онкологічне ураження нирки торкається накопичувальної системи або тканини органу. Рак нирки характеризується планомірним прогресуванням, у результаті злоякісний процес вражає дедалі більше тканин і сусідні структури. Тому хвороба вимагає швидкого реагування та початку лікування.

Онкологія нирки розвивається і натомість порушено процес клітинного поділу. Це відбувається під впливом наступних патогенних факторів:

• зловживання цигарками, в яких містяться канцерогенні речовини;

• пошкодження ниркової паренхіми внаслідок процесу старіння (після 50 років);

• вживання надмірної кількості жирної їжі та фаст-фуду;

• супутні захворювання – цукровий діабет, гіпертонія;

• хронічне ураження органів сечовидільної системи, особливо у людей, які проходять процедуру гемодіалізу;

• механічне травмування нирок.

Також підвищується можливість розвитку ракових процесів проживання в регіонах з несприятливою екологічною обстановкою. Не можна чітко назвати один фактор, що провокує рак, адже найчастіше хвороба виникає через комплексну дію несприятливих явищ.

Симптоматичні прояви раку нирки

Раковий процес у нирці проходить чотири стадії розвитку, на кожній з яких збільшуються розміри пухлини. Чим більші обсяги злоякісного ураження, тим інтенсивнішими стають такі симптоми:

1. підвищення артеріального тиску без видимих причин;

2. набряклість кінцівок та поява венозної сітки на животі;

3. поява домішок крові у сечі;

4. хворобливі відчуття при випорожненні сечового міхура;

5. млявість і апатичність, швидка стомлюваність.

Патогенний процес спочатку порушує функціональність нирки, а згодом поширюється на кровоносні судини, лімфатичні вузли, клітковину, надниркові залози та інші органи. Необхідно розпочати лікування доти, доки хвороба не почала метастазувати, щоб підвищити шанси на сприятливий результат.

Лікування ракового ураження нирки

Злоякісні структури потребують хірургічного видалення. На ранніх стадіях можна виконати резекцію уражених тканин нирки, що дозволяє зберегти функціональність органу. Це можливо лише для пухлин розміром не більше семи сантиметрів. У складніших ситуаціях виконується повне видалення нирки.

Видалення уражених ділянок нирки чи всього органу виконується за лапароскопічною технологією. Завдяки цьому операція проходить за мінімальної втрати крові і без суттєвого травмування. На тілі не залишається шрамів, адже замість традиційних надрізів доступ до оперативного поля виконується через невеликі проколи.

Джерело: сайт bilyak.com.ua



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!