Лікування зубів під мікроскопом: тренд чи користь?


Лікування зубів під мікроскопом – послуга відносно нова в українських клініках, та й далеко не в кожній стоматології практикують таке нововведення.

Чимало клієнтів зубних кабінетів навіть не здогадуються про таку можливість. А деякі вважають, що це просто модний тренд, за який не варто переплачувати. Зважаючи, що ціни на лікування зуба під мікроскопом дійсно дещо вищі, ніж на маніпуляції традиційним методом, не зайвим буде з’ясувати, чи така інновація дає якісь переваги для пацієнта.

Які переваги має лікування зубів під мікроскопом?

Не будемо довго тримати інтригу, а скажемо одразу: дентомікроскоп – річ вкрай корисна. З його допомогою стоматолог може зауважити те, чого неозброєним оком просто не розгледіти. Найсучасніші моделі зубних мікроскопів здатні збільшувати зображення до 40 разів. До речі, клініки мережі центрів Оксфорд Медікал – одні з небагатьох в Україні, де стоматологи використовують у роботі саме таке обладнання.

Лікування зубів під мікроскопом – це не тільки про зручність для стоматолога, як вважає дехто зі скептиків. Головну вигоду від новинки отримують саме пацієнти. Адже така технологія дозволяє:

- розпізнати та вилікувати карієс на стадії, коли візуально його майже не помітно;

- виявити та реставрувати мікротріщини й сколи емалі;

- якісно почистити зубні канали (до речі, в деяких зубах їхній діаметр усього 1 мм, тож традиційний спосіб лікування змушує стоматологів працювати практично всліпу з потенційними ризиками для пацієнта);

- ефективно лікувати кісти та гранульоми;

- максимально точно і з меншим рівнем травмування виконувати хірургічно-стоматологічні маніпуляції, а отже, рани менші й загоюються швидше.

Важко переоцінити роль дентомікроскопів для естетично-реставраційної стоматології. Саме завдяки мікроскопу вдається ідеально підібрати відтінок і фактуру імплантатів, «посадити» їх без щілин та уникнути надмірного тиску на ясна.

Словом, якщо підсумувати, користь для пацієнта полягає в тому, що стоматологічні послуги стають більш якісні та комфортніші. Не доведеться витрачати час і гроші, переживати черговий стрес від повторного лікування зуба через лікарську помилку під час першого візиту. Тож хоч ціни на стоматологічні послуги під мікроскопом і вищі, та саме така терапія дозволить заощадити на лікуванні зубів у майбутньому.

Де в Україні лікують зуби під мікроскопом?

Одна з причин допоки не надто великого поширення дентомікроскопів – висока ціна обладнання. Інша – відсутність досвідчених лікарів, що вміють працювати за новою технологією. Стоматологічні відділення мережі Оксфорд Медікал – одні з небагатьох, де лікарі мають великий практичний досвід роботи з дентомікроскопами нового покоління. Вони щодня виконують більшість стоматологічних маніпуляцій саме під 40-кратним збільшенням. Ремонтують натуральні та штучні зуби. Працюють з дорослими й дітьми. Зацікавила послуга? Тоді обов’язково завітайте на сайт клініки. Там є багато цікавого про нові технології лікування зубів.

Хочете більше дізнатися про новітні стоматологічні методи та дентомікроскопи зокрема, а також ціни на такі процедури? Обов’язково загляніть на сайт Оксфорд Медікал – там чимало корисної інформації.

На правах реклами

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!