Маршрут довший за життя: важкопоранений прикарпатець та осліплений побратим врятували один одного


У Державній прикордонній службі України розповіли історію порятунку бійця з Рогатинської громади, якого осліплений побратим тягнув 4,5 кілометра через мінне поле.

Розповідь опублікували на facebook-сторінці прикордонників.

Андрій Крамар на псевдо «Липа» – прикордонник зі сталевою волею. Виконуючи бойове завдання на Донеччині, він дістав тяжке поранення, і тільки відповідальність за життя побратима не дала їм обом загинути.

Боєць пригадує, що командир наказав попередити товариша про наближення дронів. Але щойно він знайшов його, поблизу влучив снаряд. Андрій знепритомнів, а коли отямився, побачив, що правої руки вже нема, а уламками посікло ногу. Побратима на псевдо «Малий» від вибуху засліпило. Діяти треба було швидко. Андрій наклав собі турнікет і відтягнув «Малого» у безпечніше місце.

«До точки евакуації мені треба було вести «Малого» 4,5 км. Ми допомагали один одному: він мене тягнув, а я його скеровував, вів стежиною. З обох боків заміновано, всюди слизько від багнюки, будь-який крок міг стати останнім. Цей маршрут здавався нам довшим за життя, але на мені була відповідальність за побратима», – каже Андрій.

У вересні цього року старший солдат Андрій Крамар повернувся на службу: він слідкує за моніторами системи відеоспостереження, яка виявляє порушників кордону.

«Липа» запевняє: «Не здався і не здамся! Вірю, що Перемога близько!»

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!