Майже 150 тисяч гривень видурив шахрай у мешканця Косова


Однієї телефонної розмови вистачило шахраю, щоб ошукати 31- річного мешканця Косова. Зловмисник видурив у чоловіка заощадження, а опісля зник. Поліцейські проводять досудове розслідування.

До косівських правоохоронців звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що його ошукав невідомий аферист.

Як вдалося з’ясувати поліцейським, шахрай телефонував чоловіку ще у січні. Невідомий чоловік представився працівником банку та запропонував стати власником депозитного рахунку на якому він зможе зберігати заощадження, а за деякий час вивести їх з відсотками. Довірливий косівчанин погодився. І за деякий час кількома платежами скинув на невідомий рахунок майже 150 тисяч гривень. Однак з часом повернути їх не зміг. Псевдо банківський працівник зник разом із заощадженнями.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України

Аби не стати жертвою шахраїв, дотримуйтесь наступних порад:

Будьте пильними. Не довіряйте словам невідомих співрозмовників, сумнівним смс, а тим більше випадковим виграшам. Будь-яка інформація підлягає ОБОВ’ЯЗКОВІЙ перевірці.

Не переказуйте кошти на банківські картки та мобільні рахунки, не розголошуйте конфіденційну інформацію про свою картку (номер та пін-код);

Усі банківські операції здійснюйте лише в банківських установах.

Розповідайте про можливі схеми аферистів своїм рідним, особливо людям поважного віку, аби вберегти їх від небажаних витрат.

Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, отримали підозрілий дзвінок чи повідомлення, то відразу ж повідомляйте на лінію 102.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!