"Мене врятували протези": Ветеран Василь Штефко про теракт у сільраді на Закарпатті


Колишній військовий 128 бригади, що пішов воювати на двох протезах, а наразі звільнений з лав ЗСУ за станом здоров'я, розповів про пережитий 15 грудня теракт в Керецьківській сільраді.

За його словами, дві гранати, які кинув один із депутатів під час сесії в Керецьківській сільраді полетіли йому під ноги. Про це він розповів у бліц-інтерв'ю Укрінформу.

"Перші дві гранати, які він кинув, полетіли мені під ноги. Усього він кинув їх п'ять. Перші – направо від себе, якраз у мій бік, бо я сидів у першому ряду. - поділився пережитим Штефко. - Це все відбулося протягом кількох секунд. Він зайшов, витяг їх із кишень і кинув. Я пам'ятаю, що встиг лише сказати: “Прости, Боже”, – а далі вже був на землі. Потім – лікарня"

Штефко наголосив, що його врятували протези.

"Мене врятували протези, насправді, жінка потім з них виймала уламки. Один протез дуже пошкоджений, інший менше. Їх доведеться міняти, але то ще довга справа, тому що маю уламкове поранення ніг, пошкоджені м'які тканини. У мене останній рік розвинувся цукровий діабет, то рани важко заживають, сильно кровить. Цукор підскочив – очевидно, через шок. Лікарі радяться, що зі мною далі робити. Ліків вистачає, догляд в лікарні хороший. Родичі, друзі передають смаколики – вже кажу їм, що вистачить, бо стільки не з'їм. Дуже багато дзвінків було від побратимів, коли дізналися про те, що сталося...", - сказав ветеран.

Більше за посиланням.

Василь Штефко – військовий 128 бригади, пішов на фронт добровольцем після повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року, приховавши в місцевому територіальному центрі комплектації те, що пересувається на двох протезах. Служив водієм в одному з підрозділів бригади на Запорізькому напрямку. Пізніше через проблеми зі здоров'ям його відправили в тил, служив водієм в одній із частин бригади на Закарпатті. Кілька місяців тому Василя Штефка комісували з лав ЗСУ. До останнього часу колишній військовий активно волонтерив для війська. Він є жителем села Кушниця та депутатом від місцевої сільської ради.

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!