Мешканка Гвіздецької громади позбулася 32 тисяч гривень, повіривши у "допомогу від ООН"


Пройдисвіти розповсюджують повідомлення у соціальних мережах та месенджерах про можливість отримання грошової допомоги в межах програм єПідтримки, єДопомога, допомога від ООН та благодійних фондів. Поліцейські нагадують, що це - фішингові посилання, завдяки яким шахраї отримують доступ до банківських рахунків громадян.

До поліцейських звернулась 42-річна мешканка Гвіздецької громади, яка повідомила, що потерпіла від шахраїв. Як з’ясували поліцейські заявниця отримала повідомлення в соціальній мережі про грошову допомогу, яке начебто надає міжнародна благодійна організація.

Довірлива жінка перейшла за посиланням, ввела персональні та банківські дані. Утім жодної допомоги так і не отримала. Що це було фішигнове посилання, потерпіла зрозуміла коли з її рахунку аферисти зняли 32 000 гривень.

Поліцейські Прикарпаття наголошують:

- якщо Вам пропонують отримати грошову допомогу через чат-бот, ввівши персональні дані платіжних карток - це шахрайська схема;

- не переходьте за посиланнями, які надходять Вам у повідомленнях, чи розміщені на сторінках у соцмережах;

- отримуйте інформацію лише з офіційних джерел. Якщо оформляли допомогу, очікуйте сповіщення про нарахування в застосунку вашого банку або на порталі застосунку Дія;

- якщо для отримання допомоги потрібно сплатити державне мито - це також шахрайська схема, оскільки під час отримання допомоги державне мито не сплачується.

Не дайте себе ошукати!



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!